DOLAR
32,6359
EURO
35,1151
ALTIN
2.447,92
BIST
10.343,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa
Açık
35°C
Şanlıurfa
35°C
Açık
Salı Açık
37°C
Çarşamba Açık
39°C
Perşembe Açık
40°C
Cuma Açık
39°C

DEM Parti Eş Genel Başkanlarından Cumartesi Anneleri’ne destek

DEM Parti Eş Genel Başkanlarından Cumartesi Anneleri’ne destek

DEM Parti Eş Genel Başkanları Hatimoğulları ve Bakırhan, adalet mücadelesi için 1000. kez Galatasaray Meydanı’nda buluşan Cumartesi Annelerine destek mesajı yayımladı. DEM Parti Eş Genel Başkanları, insanlık suçlarının failleri ve sorumlularının adalet önünde cezalandırılması gerektiğini söyledi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, 27 Mayıs 1995 yılından bu yana gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve gözaltında kaybetmelerin önüne geçmek için Galatasaray Meydanı’nda buluşan Cumartesi Anneleri’ne destek verdi.

700’üncü hafta eylemleri dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından engellenen Cumartesi Anneleri/İnsanları altı yıllık engellemelerin ardından ilk defa bariyerlerin gölgesinde değil ‘hafıza mekanımız’ dedikleri Galatasaray Meydanı’nda anma yapan Annelerin yanında yer alan Eş Genel Başkanlar, bir mesaj da paylaştı.

“Hakikat arayışımızdan vazgeçmeyeceğiz”

Hatimoğulları’nın destek mesajı şu şekilde:

“1000 haftadır yakınlarının akıbetini sormak için Galatasaray Meydanı’nı direniş alanına çeviren Cumartesi Anneleri-İnsanları ile yan yana, omuz omuzayız. Failler 1000 haftadır cezasız! Adalet 1000 haftadır sağlanmadı! Akıbetleri karanlıkta bırakılmak istenen kayıplarımızdan ve hakikat arayışımızdan vazgeçmeyeceğiz. #CumartesiAnneleri1000Hafta”

“Herkes için her yerde adaletin sağlanması için birlikte olacağız”

Bakırhanın’da mesajı şu şekilde:

“#CumartesiAnneleri1000hafta eylemine katıldık. Acıda ve mücadelede ortaklaşan Cumartesi Anneleri 1000 haftadır kayıplarını arıyor. Zorla kaybedilme bir insanlık suçudur. Gözaltında kaybedilme ve faili meçhul cinayetler gibi insanlık suçlarının failleri ve sorumlularının adalet önünde cezalandırılması gerekir. Cumartesi Annelerinin adalet ve hakikat mücadelesinde yanlarında olmaya devam edeceğiz, cezasızlık politikalarının son bulması ve herkes için her yerde adaletin sağlanması için birlikte olacağız.”

Kaynak: elips haber 


Yukarı Göklü Haber sitesinden daha fazla şey keşfedin

Son gönderilerin e-postanıza gönderilmesi için abone olun.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.